خطرات استفاده از آنتی ویروس نامناسب در گوشی
آنتی ویروس یکی از محبوبترین نرم افزارها محسوب شده که اغلب کاربران برای محافظت و نگهداری از گوشیهای هوشمند خود نصب آن را الزامی میدانند.
ابزارهای الکترونیک روزانه در معرض حمله هزاران ویروس و بدافزار اینترنتی قرار گرفته که به تدریج عملکرد بخشهای مختلف را مختل و سبب فرسودگی دستگاههای مختلف میشوند. نصب آنتی ویروس مناسب یکی از راههای مقابله با این ویروسهای مخرب است.
این مقاله به بررسی ویژگیهای آنتی ویروس مناسب گوشی و خطرات ناشی از نصب نسخه تقلبی این نرم افزارهای کاربردی میپردازد.
آنتی ویروس چیست؟
آنتی مالور یا آنتی ویروس ابزاری برای نظارت بر کلیه فعالیتهای گوشیهای هوشمند است. این نرم افزارها کلیه برنامههای مخرب و نامناسب تلفن همراه یا هر وسیله الکترونیک را شناسایی و به طور خودکار آنها را حذف میکنند.
نحوه عملکرد آنتی ویروس در گوشی
نرم افزارهای ضد ویروس (آنتی ویروس) بعد اسکن و شناسایی فایلهای مخرب از روشهای گوناگونی مانند قرنطینه کردن برای مقابله با آنها استفاده میکند.
قرنطینه کردن اصطلاحی است که اغلب از طرف متخصصین تعمیر گوشی برای غیر فعال سازی عملکرد اصلی نرم افزارهای مخرب استفاده میشود. این روش به مدیران شرکتهای سازنده این امکان را داده تا تحلیل عمیقتری روی محصولات خود داشته تا قادر به ارتقای نرم افزاری و سخت افزاری آنها باشند.
ضرورت استفاده از آنتی ویروس
سؤال اغلب کاربران این است که آیا نصب آنتی ویروس ضروری است؟ یا اصلاً چرا باید آنتی ویروس نصب کنیم؟
برای پاسخ به این سؤال باید گفت نصب آنتی ویروس از گوشیهای هوشمند در مقابل انواع بدافزار و برنامههای مخرب محافظت میکند. البته شرکت مایکروسافت برای رفع این مشکل اقدام به نصب فایلهایی نظیر Windows Defender یا فایروالهای مخصوص روی محصولات خود نموده که فایلهای مشکوک را به طور خودکار شناسایی و حذف میکند.
روشهای حذف ویروس توسط آنتی ویروس
نرم افزارهای آنتی مالور (ضد ویروس) بعد از اسکن و شناسایی فایلهای مخرب روشهای مختلفی برای حذف آنها دارد که در ادامه مهمترین آنها بیان میشود.
استفاده از امضای ویروس (Signature)
یکی از مشهورترین و قدیمیترین روشها برای مقابله با انواع ویروس و بدافزار اینترنتی است که برای حذف آنها از اثر دیجیتال استفاده میکند. در این روش آنتی ویروس بعد مشاهده کد دیجیتالی خاص در ویروس عملیات قرنطینه و حذف را اجرا خواهد کرد.
یکی از مزیتهای این روش ثبت اطلاعات و مشخصات ویروس است که از آن برای شناسایی سایر ویروسهای مشابه استفاده میشود.
خطرات استفاده از روش اثر انگشت (Signature)
متاسفانه این روش در برابر ویروسهای جدید کارایی نداشته و برای استفاده از آن سیستم باید حتماً آلوده به ویروس باشد.
شناسایی رفتار
یکی از مدرنترین روشها برای شناسایی و حذف انواع بدافزار است که به جای بررسی کدهای نرم افزار روش عملکرد آن را بررسی میکند. در این روش آنتی ویروس بعد از راه اندازی سیستم عامل کار خود را به صورت اتوماتیک آغاز میکند.
آَشنایی با معایب روش شناسایی رفتار
روش فوق در برخی موارد عملکردی ضعیفتر از روش اثر انگشت داشته و در برخورد با باج افزارهای اینترنتی کاربرد چندانی ندارد.
معایب استفاده از آنتی ویروس در گوشی
نرم افزارهای آنتی ویروس علاوه بر مزایای فراوان معایبی هم به همراه داشته که مهمترین آنها افزایش میزان مصرف انرژی است. یکی دیگر از معایب استفاده از این نرم افزارها کندی اجرای سایر برنامههاست.
اغلب هکرهای اینترنتی برای نفوذ به سیستمهای مختلف و دسترسی به اطلاعات شخصی افراد اقدام به فروش آنتی ویروسهایی کرده که خود آلوده به باج افزارهای اینترنتی هستند.
برای جلوگیری از این مشکل حتماً آنتی ویروس مورد نظر خود را از سایتهای معتبر دانلود کنید.
همراه ما باشید.