آیا شکستگی تاچ آل سی دی قابل تعمیر است؟
متاسفانه بیشترین میزان مراجعه به نمایندگیهای تعمیر موبایل در خصوص شکستگی تاچ آل سی دی و سؤال اغلب کاربران گوشیهای اندروید این است که آیا مشکل فوق قابل تعمیر است؟ در پاسخ باید گفت تعمیر قطعات تاچ آل سی دی بسته به میزان آسیب دیدگی دستگاه است.
گاهی اوقات شدت ضربه کم و مشکل شکستگی تاچ آل سی دی با انجام چند ترفند ساده قابل درمان است. اما برعکس ممکن است شدت آسیب دیدگی تاچ به قدری زیاد باشد که ناچار به تعویض قطعه آسیب دیده باشید.
برای آشنایی با قطعات تاچ آل سی دی و پاسخ به سؤال بالا در ادامه همراه ما باشید.
آشنایی با قطعات تاچ آل سی دی موبایل
تاچ و آل سی دی موبایل مانند سایر بخشهای موبایل از اجزا و قطعات خاصی تشکیل شده که هرگونه خرابی در یکی از این قطعات منجر به از کار افتادگی موبایل میشود. تاچ و آل سی دی موبایل از 5 قطعه اصلی تشکیل شدهاند که عبارتند از:
گلس آل سی دی
اغلب از جنس شیشه و وظیفه آن حفاظت از آل سی دی و تاچ در برابر ضربههای شدید است. گلس محافظ تاچ گوشیهای هوشمند معمولاً از جنس گوریلاگلس است و با محافظ پلاستیکی قاب تفاوت دارد. گلس تاچ و آل سی دی توسط شرکت سازنده با استفاده از دستگاه روی مجموعه قطعات پرس میشود.
تاچ آل سی دی چیست؟
نام دیگر آن دیجیتایزر و معمولاً زیر گلس محافظ آل سی دی نصب میشود. تاچ یکی از حساسترین قطعات آل سی دی صفحه نمایش محسوب شده و در صورت خرابی یا حذف آن دیگر با لمس نمایشگر دستوری صادر نمیشود.
تاچ معمولاً به طور مستقل یک کابل ارتباطی داشته که دقیقاً روی سوکت اختصاصی مادربرد نصب میشود. بنابراین در صورت خرابی این بخش میتوان آن را به طور مجزا تعمیر یا تعویض کرد.
آل سی دی
مهمترین بخش صفحه نمایش و زیر تاچ نصب میشود. از نشانههای خرابی آل سی دی گوشی تاری و عدم نمایش تصویر همچنین روشن نشدن گوشی است.
این قطعه هم مانند تاچ توسط یک کابل ارتباطی به مادربرد متصل میشود.
لایه پس زمینه (بک لایت) گوشی
معمولاً زیر آل سی دی مجموعهای از چراغهای نورانی قرار گرفته که وظیفه تولید نور برای نمایش تصاویر را به عهده دارند. این بخش پشت آل سی دی نمایشگر نصب شده و اغلب آن را با تاچ و آل سی دی به طور یکپارچه در نظر میگیرند.
اصلیترین نشانههای خرابی بک لایت یا نور پس زمینه آل سی دی عبارتند از خاموشی صفحه نمایش و از کار افتادگی آن.
قاب آل سی دی
آخرین قطعه تاچ آل سی دی فریم یا قاب نام داشته که وظیفه آن نگه داشتن تمام قطعات آل سی دی در کنار هم است. در این بخش با قطعات تشکیل دهنده تاچ آل سی دی گوشی آشنا شدید. حال سؤال اصلی اینکه آیا تاچ گوشی به طور مستقل قابل تعمیر است؟
برای پاسخ به سؤال بالا در بخش بعدی همراه ما باشید.
آیا تاچ به طور مجزا قابل تعمیر است؟
طراحی گوشیهای هوشمند اولیه به گونهای بود که در صورت آسیب دیدگی یکی از قطعات مثلاً تاچ (دیجیتایزر) تعمیرکار به راحتی آن را از مجموعه جدا کرده و تعویض میکرد اما متاسفانه گوشیهای امروزی چنین قابلیتی را نداشته چون تمام قطعات به طور یکپارچه روی هم پرس شدهاند.
تنها در یک صورت میتوان آل سی دی را به طور مجزا تعویض کرد و آن هم خرابی گلس روی آل سی دی است. به عبارت ساده اگر تاچ و آل سی دی هر دو عملکرد درستی داشته اما گلس محافظ خراب باشد در این صورت تعمیرکار قادر به جداسازی و تعویض قطعه معیوب است.
هنگام آسیب دیدگی تاچ گوشی چه کنیم؟
متاسفانه هنگام آسیب دیدگی تاچ باید کل آل سی دی تعویض شود. این کار به مهارت و دقت خاصی نیاز داشته از این رو اگر در انجام این کار مهارت کافی ندارید آن را به متخصص بسپارید.
برای ارتباط با مرکز تعمیرات بلک بری با شمارههای زیر تماس گرفته یا به سایت mobile-blackberry.ir مراجعه کنید.