در کدام گوشی ها از نمایشگر Retina استفاده می شود؟
نمایشگر رتینا به صورت اختصاصی در محصولات اپل یعنی آیپد، آیفون، آی پاد، مک بوک پرو استفاده می شود. تراکم پیکسل ها در این نمایشگر به قدری زیاد است که با هیچ چشم غیر مسلحی قادر به تشخیص نیست. به اصطلاح نمایشگرهای بدون پیکسل نیز به آن گفته می شود. بارز ترین تفاوت این نمایشگرها نسبت به سایر نمایشگرها، در تراکم پیکسلی و تعداد پیکسل ها خلاصه می شود. تراکم پیکسلی در این نمایشگر کمی متفاوت است بطوری که در آیفون و آیپاد به 326 و در مک بوک ها به 220 می رسد.
در فاصله ی نزدیک و دید معمولی پیکسل های این نمایشگر قابل مشاهده نیستند زیرا رتینا با صاف تر کردن لبه ی دندانه های پیکسلها و نرم کردن تیزی ها موجب بالاتر رفتن کیفیت تصاویر شده است. این طراحی به گونه ای است که انگار هیچ پیکسلی در نمایشگر وجود ندارد و بدون اینکه تیزی پیکسل ها چشم را اذیت کند، می توان ساعت ها از نمایشگر لذت برد. چشم انسان در فاصله ی 25 تا 30 سانتی متری قادر به تشخیص 300PI است به همین دلیل اپل در نمایشگر هایش از رزولوشن 326PI به بالا تولید می کند. رزولوشن تصویر این نمایشگر خیلی بیشتر از چیزی است که توسط چشم انسال قابل مشاهده باشد.
معرفی نمایشگرهای رتینا
درسال 2014 با معرفی گوشی آیفون سری 6، رزولوشن تصویر این گوشی به 720 ارتقا یافت که از کیفیت اچ دی نیز بالاتر بود از این نمایشگر ها با عنوان رتینا HD یاد می شود. صفحه نمایش هایی که امروزه در گوشی ها استفاده می شوند از رزولوشن بالایی برخوردار هستند که به آن ها Retina 4K و Retina 5K گفته می شود.
Liquid Retina: نوعی نمایشگر از زیر مجموعه ی رتینا است که در گوشی آیفون 11، iPhone XR و آیپد iPad Pro دیده می شود. این نمایشگرها دارای رزولوشن تصویر 1792 در 828 و تراکم پیکسلی 328 می باشند. اپل به صورت اختصاصی از این نمایشگر ها استفاده می کند و انتظار نمی رود که گوشی هایی دیگر از این نمایشگر ها بهره مند شوند. در هر اینچ از نمایشگر Liquid Retina تعداد زیادی پیکسل قرار گرفته تا جلوه ای مانند یک برگ کاغذ داشته باشد. این پیکسل ها با چشم غیر مصلح قابل مشاهده نیستند.
Retina HD: که از آن ها با نام Super Retina هم یاد می شود. در گوشی های آیفون X و iPhone XS و XS Max از این نمایشگر استفاده می شود. منظور از سوپر رتینا، پنلی با رزولوشن 2436 در 1125 پیکسل است که با استفاده از فناوری OLED ساخته شده است. این رزولوشن، تراکم پیکسلی 458 پیکسل در هر اینچ را به ارمغان می آورد که در دنیای آیفون بی سابقه بوده است.
معایب نمایشگر Retina:
- نسبت به دیگر نمایشگرها قیمت بالایی دارد
- مصرف انرژی زیاد
مزایای استفاده از نمایشگر Retina:
- تکنولوژی IPS
- بهره مندی از تراکم پیکسلی بالا
- کنتراست تصویر بالا
- کیفیت بسیار خوب تصاویر
- دیده نشدن پیکسل ها
صفحه نمایش Haptic / Tactile touchscreen
از این نمایشگرها به طور آزمایشی در گوشی های بلک بری و نوکیا تست شده است. در این نمایشگر ها، صفحه ی لمس با کاربر تعامل برقرار می کند و در هنگام لمس، با اعمال فشار نمایشگر عکس العمل نشان می دهد. از این تکنولوژی برای بهبود تجربه کاربری در هنگام تایپ به کار گرفته شده است.